Sebmosó készülék

A 2014. évi városi pályázati támogatás terhére beszerzésre került 1 db POWERPULSE LAVAGE HANDPIESE SYNTHES JET LAVAGE típusú sebmosó készülék, mely a kézsebészeti és traumatológiai betegellátás során egyaránt használható speciális eszköz.

Thumbnail imageEzzel a speciális kézi motoros készülékkel az erősen szennyezett vagy szeptikus elgennyedt sebek kimetszése illetve megnyitása után alapos fertőtlenítő mosást lehet végezni. A fertőzésveszély, ill. a már fertőzött sebekben lévő csíraszám jelentős mértékű csökkentése érhető el. A hagyományos sebmosással szemben, ezzel a nagynyomású „mosó készülékkel” sokkal hatékonyabban és hatásosabban lehet elvégezni a sebtisztítást, mivel a kisebb zugokba is be tudjuk juttatni a fertőtlenítő vagy gyógyszeres mosófolyadékot. Az eredményes sebkezelés mellett a szövődmények számának jelentős mértékű csökkenése érhető el. A sebgyógyulási eredményeket nemcsak saját tapasztalataink, hanem az orvos szakmai irodalmi adatok is alátámasztják. 

2014-ben a nem végleges statisztikai adatok alapján a Kecskeméti Kórházban ellátott „csak traumatológiai” betegek száma megközelítette a 100 ezer főt. Ezért is köszönjük Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának a 150.000 anyagi támogatást, mert ezzel is elősegítik a Megyei Kórházban folyó eredményesebb betegellátást.

A készülék beszerzését közös finanszírozásban sikerült megvalósítani, melyhez 150.000 Ft-ot a Kecskemét MJV, 150.000 Ft-ot a Hírös Manus alapítvány, 350.000 Ft-ot a Kórház biztosított.égleges statisztikai adatok alapján a Kecskeméti Kórházban ellátott „csak traumatológiai” betegek száma megközelítette a 100 ezer főt. Ezért is köszönjük Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának a 150.000 anyagi támogatást, mert ezzel is elősegítik a Megyei Kórházban folyó eredményesebb betegellátást.