2013. évi Kézsebészeti Világkongresszus

Dr. Kertész Gábor kézsebész főorvos rövid beszámolója a XII. Kézsebészeti Világkongresszusról:

2013. március 4-8-ig Indiában Új-Delhiben rendezték meg a XII. Kézsebészeti Világkongresszust. A Világkongresszus rendkívül jól szervezett, nagyszabású volt. A világ minden tájáról több mint 1000 kézsebész orvos vett részt a tudományos előadásokon.

Magyarországról 20 kézsebész volt jelen. A magyar orvosok szakmai elismertségét bizonyítja, hogy 9 magyar kézsebész előadása hangozhatott el a világkongresszuson, 6 üléselnökségi felkérést a magyar kézsebészek kaptak.

Legnagyobb sikerünk és büszkeségünk, hogy Dr. Szabó Zsoltot, a Magyar Kézsebészeti Társaság vezetőjét elnöknek jelölték. 2016-ban a XIII. Kézsebészeti Világkongresszuson Buenos Airesben veheti át az elnöki megbízást.

A Világkongresszusról számtalan új hasznos információval, tudományos anyaggal térhettem haza. Tapasztalatcsere során lehetőségem volt a világ minden tájáról új kollegákkal ismerkedni, régiekkel találkozni. Új-Zélandtól, Törökországon keresztül az Egyesült Államokig szakmai barátokra tettem szert. Az internet segítségével bármikor kapcsolatba léphetek ezekkel a kollegákkal. Szakmai konzultációs lehetőség terén kinyílik a világ, amit a mindennapi gyógyító munka során a Kecskeméti Megyei Kórházban tudunk hasznosítani.

Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image Thumbnail image